• IMG_5719, Jette Dodensig, kunstmaler

   Jette Dodensig, kunstmaler

  • Jette Dodensig

   Jeg hedder Jette Dodensig og har altid været kreativ i en eller anden form. De seneste 11 år er det maleriet jeg har brændt for. Jeg er autodidakt kunstmaler, men har deltaget i forskellige korte kurser på bl.a. Randers Kunstskole, Aalborg Kunstskole samt Århus Kunstakademi.

   Jeg elsker at udtrykke mig på de store lærreder, hvor der er plads til store armbevægelser og de store pensler. Jeg maler abstrakt,  primært akrylmaling som det mest dominerende materiale. Jeg  supplerer rigtig gerne  med bl.a. oliepastel, tusch og blyant påført lærredet ved hjælp af forskellige teknikker. Jeg maler gerne med en stor malespartel hvor jeg kan få mange lag på hinanden, for at skabe en ekstra dybde i motivet og derigennem give maleriet sjæl.

   Jeg elsker de stærke farver, som rød, gul og orange. Orange er næsten altid med på mine malerier, måske kan man ikke ved første øjekast se den, men ved nærmere eftersyn dukker der en lille gnist op. Men bevæger mig også nogen gange over i de lidt bliderer farver, for at udfordre mig selv.

   Jeg eksperimenterer rigtig meget i mine malerier, prøver mange ting af. Det kan være forskellige teknikker og male redskaber. Alle mine malerier er unica og de er malet på kvalitets lærreder.

    

   Inspiration fra hverdag og natur

   Inspiration til mine kunstmalerier henter jeg i alt omkring mig. Det kan være et flot stykke bark i naturen, et stykke musik, en reklame i et blad, hvor jeg bliver inspireret af farver og forme, en oplevelse eller et indtryk, der sætter de kreative tanker i gang og genererer selve idefasen og resten af processen omkring mine malerier.
   Jeg maler fordi det gør mig glad, og fordi jeg simpelthen slet ikke kan lade være.
   Mine mange malerier kan ses og købes hjemme hos mig eller her på hjemmesiden.  De kan også købes på de kunstgallerier, hvor jeg udstiller fast: Galleri Kvist i Horsens, Galleri Inuit i Aalborg, Galleri Lyrum i Århus og Galleri Tronsmark Gl. Skole i Sindal,  Danishgallery.com  samt på messer, kunstudstillinger og øvrige udstillinger, hvor jeg deltager.

   Jeg kører også rigtig gerne ud med et udvalg, så du kan se mine malerier, der hvor de skal hænge.

   Jeg ønsker dig rigtig god fornøjelse og håber, at du syntes om mine mange forskellige malerier, som du kan se i mit Galleri her på siden.

   Med venlig hilsen
   Jette Dodensig

   Nedenstående gallerier har mine billeder udstillet:
   Galleri Kvist i Horsens
   Galleri Inuit, Aalborg
   Galleri Lyrum, Århus
   Galleri Tronsmark Gl. Skole
   Danishgallery.com